Schmiedlová postúpila do 2. kola EMPIRE Slovak Open, Čepelová skončila

08.05.2013 Trnava

Trnava 6. mája (TASR) - Slovenská tenistka Anna Karolína Schmiedlová sa suverénnym spôsobom prebojovala do 2. kola dvojhry na turnaji EMPIRE Slovak Open v Trnave. V úvodom kole v pozícii držiteľky voľnej karty deklasovala siedmu nasadenú Francúzku Stephanie Foretzovú Gaconovú 6:2 a 6:1.

"Štýl hry Foretzovej Gaconovej mi vyhovoval. Teším sa, že zápas som zvládla v pohode. Prostredie trnavského turnaja sa mi páči. Najbližšie ma čaká Japonka Urumi Narová, s ktorou sa stretnem po prvý raz. Verím, že kožu len tak ľahko nepredám," povedala pre TASR Schmiedlová.

V slovenskom derby zvíťazila úspešná kvalifikantka Kristína Kučová nad Petrou Uberalovou v dvoch setoch 7:6 (5) a 6:4. Ďalšia Slovenka Vivien Juhászová, ktorá sa dostala do hlavnej súťaže ako lucky loser, podľahla tretej nasadenej Srbke Vesne Doloncovej v dvoch setoch 2:6 a 3:6.

Slovenská tenistka Natália Vajdová prehrala v 1. kole dvojhry na turnaji EMPIRE Slovak Open v Trnave s piatou nasadenou Češkou Kristýnou Plíškovou v dvoch setoch 5:7 a 3:6. Držiteľka voľnej karty sa proti favoritke držala statočne, v prvom sete viedla 4:3 s brejkom.

Dvojchybami sa však o šance zvýšiť na 5:3 pripravila a koncovku dejstva zvládla lepšie Plíšková. "To ma najviac mrzí. Urobila som chyby, za tie sa platí...," povedala 18-ročná Bratislavčanka pre oficiálnu stránku turnaja. Slovenka, 980. V počítači, rozohrala aj druhý set nádejne, viedla 2:0, ale napokon sa jej nepodarilo vynútiť tretí set.

Slovenská tenistka Jana Čepelová sa s účinkovaním na turnaji EMPIRE Slovak Open v Trnave nečakane rozlúčila hneď v prvom kole dvojhry. Fedcupová reprezentantka prehrala ako nasadená jednotka so Srbkou Aleksandrou Kruničovou v dvoch setoch 4:6 a 3:6.

Čepelovej vôbec nevyšiel úvod zápasu a po dvoch stratách podania prehrávala už 0:4. Odchovankyni košického tenistu sa síce v ďalších minútach podarilo vyrovnať na 4:4, no záver setu patril Kruničovej. V druhom dejstve získala bývalá zverenka trénera Mojmíra Mihala od stavu 2:3 štyri gemy v rade a postúpila do 2. kola.

Čepelová po skorej rozlúčke s turnajom netajila sklamanie. "Necítila som sa v pohode. Na trnavskom centrálnom dvorci sa mi nedarí, nevyhrala som na ňom v minulosti, ani teraz..." so sklamaním skonštatovala pre oficiálnu stránku turnaja 19-ročná Čepelová. Pravdepodobne doľahol na ňu tlak z očakávania, ale uznala aj kvality súperky. "Poznáme sa, vedela som ako hrá. Nútila ma k pohybu a ja som robila priveľa chýb. Hrala dobre," dodala na adresu Kruničovej Slovenka.

dvojhra - 1. kolo:

Aleksandra Kruničová (Srb.) - Jana ČEPELOVÁ (1-SR) 6:4, 6:3,
Kristína KUČOVÁ (SR) - Petra UBERALOVÁ (SR) 7:6 (5), 6:4,
Daria Gavrilovová (Rus.) - Dalma Gálfiová (Maď.) 6:7 (4), 6:3, 7:5,
Anna Karolína SCHMIEDLOVÁ (SR) - Stephanie Foretzová Gaconová (Fr.) 6:2, 6:1,
Vesna Doloncová (3-Srb.) - Vivien JUHÁSZOVÁ (SR) 6:2, 6:3,
Urumi Narová (Jap.) - Renata Voráčová (ČR) 6:2, 6:3,
Stephanie Duboisová (Kan.) - Petra Krejsová (ČR) 4:6, 6:4, 6:3,
Kristýna Plíšková (5-ČR) - Natália VAJDOVÁ (SR) 7:5, 6:3
 

Vyberte región